Volvo och korv med mos :)

gääääääääääässsssssp!

Jag är så trött, klockan är runt 9 på morgonen här och jag somnade så sent igår ikväll... Inte nog med det, jag vaknade vid 5.50 i morse, flög upp och satte på kaffe, det sved i ögonen och det var så himla mörkt ute... Jag som trodde klockan var nio, jag hade sett fel på klockradion! Pucko jag! Så jag drack 3 kluckar kaffe och rökte en cigg sen gick jag och lade mig igen. :)

Igår kom det ca 1½ dm snö :) Så nu är det så himla fint ute men jag lovar... det är inte kul att köra här när det snöar, dom är så fruktansvärt sent ute och plogar och det är höga vallar i korsningar så man törs nästan inte stanna där det är stoppplikt för då kommer man inte därfrån. Dessutom så när dom plogar gatorna här så lämnar dom stor vallar mitt i gatan, helt sjukt. Så ska man göra en vänstersväng så får man typ åka och vända och sen göra en högersväng. Man kan ju tycka att dom borde vara mer haj på att ploga snö här :P Dom använder iaf Volvo att ploga med :)

Igår gjorde jag potatismos och varmkorv till middag *s* Här äter man inte varmkorv och potatismos tillsammans, så neil var sååååååå tveksam! Jag gjorde majonäsgurka också, det smakade inte riktigt lika som hemma... hackad gurka= relish, det är lite lösare i konsistensen. Vi hade ingen riktigt majonäs men vi hade magic whip, vilket är typ som majonäs... Snacka om att han var tveksam när jag sa vad den där sörjan var. Pulvermos här är typ inte pulver, det är som flingor... men fan va gott det var. Anyways... han tyckte det var skitgott :) För att inte prata om vad jag tyckte *s* Det var min första svenskliknande mat på lite drygt 2½ månad, mums med korv och mos :)


Ok så... nu har vi ansökt om marriage lisence, vi gjorde det igår... Det kändes väldigt konstigt och nervöst. Jag började tänka på allt och alla där hemma, och då kom hemlängtan lite för första gången. Men säkert bara för att det blir mer verkligt nu... det ser ju ut som om jag blir kvar i Alaska då i alla fall. Fast samtidigt, jag kan ju fortfarande åka hem när jag vill om det skiter sig och varken han eller jag hade tänkt på att gifta sig om det inte var för att jag ska stanna. Det är ju trots allt bara ett papper...man får väl se lite lätt på det även om det låter väldigt stort.
Man gifter sig ju normalt inte efter 3 månader tillsammans, dessutom 3 månader med en del bekymmer :P
Jaja man lever bara en gång. Funkar det inte så har jag ju iaf testat och behöver inte undra om jag gjorde rätt eller fel.
Just nu känns det som om jag gör rätt så då måste jag ju följa den känslan.

Nä nu ska jag gå och göra mig i ordning för lite babysitting igen...

kramar

Torsdag morgon

Hej

Jag undrar om jag ska stanna här eller inte... har fortfarande inte ansökt om marriage license... Jaja... vi får väl se.Det skulle kännas tråkigt att åka hem... Jag har ju knappt hunnit göra nåt eller sett nåt här känns det som. Fast det är väl inte den största anledningen till att jag vill stanna förstås :p

Just nu väntar vi på ett VULKANUTBROTT! Tydligen så är det en vulkan typ 10 mil bort eller så som ska få ett utbrott när som helst, vi kommer väl inte att märka det så mycket tror jag om inte vinden kommer från det hållet, då kan det regna aska,,,
Inte nog med det, i Söndags morse så var det en jordbävning här *s* Det var 9 på morgonen och vi sov så jag märkte inget, men tydligen så hade det skakat en del. Det är tydligen ganska vanligt med jordbävningar här. Jag tror det var 1964 som det var en stor en och utav det en tsunami som i sin tur förstörde en hel del och en massa människor dog. Så här har dom ju tsunami varningar och evakutionsplaner... Lite otäckt känns det. Vad är det värsta som kan hända hemma? en snöstorm? :)
Ja ja, det blir nog bra.

Jag ska väl iväg och passa "bäbisar" snart, kul värre. Den ena, pojken på 1 år är så fruktansvärt gnällig.  Han vet inte hur man gör när man leker, sitter mest i soffan med neil's mamma och när hon reser sig och går 2 meter därfrån så gråter han. Han är så bortskämd. Den andra, flickan som är lika gammal som honom, leker och grejar hela tiden.

I alla fall så vräker det ner snö just nu :) Det gillar vi... eller iaf jag :) Hääääärligt!

.....


Tisdag morgon

*gäsp*
Jaha ja... Inget marriage license ännu, vi stannade vid city hall igår och jag gick in och frågade hur det gick till, fick till svar att det kostade 40 dollar och att vi båda måste komma in och skriva under papper.
Neil vart tveksam.... så vi hade diskussioner om hur vi skulle göra igår igen. Det är ju ett stor steg. Men det slutade med att han sa att "i morgon går vi dit och fixar det" :P Ja herregud... Det känns ju väldigt stressigt för mig, vet ju inte om jag ska åka hem om en vecka eller inte om han ska hålla på och ändra sig. Så för er som hoppas att jag kommer hem igen, håll tummarna :P Man vet aldrig...

Anyways... Inte så mycket händer i lilla Seward. Jag gjorde bort mig i söndags kväll i alla fall... haha
Var till Safeway, en stor matbutik och skulle handla, själv... Jag gick där och plockade i vad jag skulle ha och när jag kom till kassan och tanten började scanna varorna och jag tittade på skärmen så insåg jag när det var typ 6 varor kvar och summan var uppe på 58 dollar att jag inte skulle ha pengar nog... va faaaaaaaaan! Så jag var tvungen att säga till... pinsamt värre. Men då sa tanten bakom mig i kön att jag kunde få använda hennes safeway card, det är väl typ som ett ica kort, och då blev det 10 dollar billigare :) Jag tackade henne och skyllde på att jag inte hade så stor koll på vad saker och ting kostade efersom jag inte är från usa, *s* Men det var riktigt pinsamt i alla fall...
Fast jag blir lite irriterad i affärerna här för dom packar ju alla varorna åt dig så det går så jävla sakta. Inte nog med det, dom packar i sååååå små kassar, det får plats typ 3 grejer i varje kasse. Så man kommer alltid ifrån affären med en miljon småpåsar.
En gång när vi var i Anchorage på Carrs, det är en stor matvaruaffär, så var det en gammal grå tant bakom disken och hon började aldrig packa så jag packade själv för jag trodde att det var meningen att jag skulle det och då sa hon "thank you very much ma'm"  och hon verkade väldigt tacksam, haha. Jag kollade runt och såg att det var INGEN som packade själv. Så då kände jag mig lite dum, men va fan... Det känns ju dumt att stå och titta på som ett fån när dom packar grejeran åt en, jag menar dom har väl att göra ändå... Lata amerikanare! :p Dom går inte ens ur bilen när dom ska till banken.... där är det ju "drive through" som gäller.

Jaha, klockan är 09.00...19.00 hemma.  Kanske man skulle ta att ringa till någon där hemma... Jag är så himla dålig på det, så förlåt Jessica, Linda... Evelina... och Patrick med... och farmor... och mormor... haha... inte för att jag tror dom läser här men ändå. Mamma pratar jag ju ganska ofta med i alla fall, men det är för att om jag inte hör av mig så ringer hon mig på Skype. Anyways... Enda tiden jag kan ringa är ju typ nu, och oftast så dricker jag mitt kaffe, röker mina cig... kollar mailen, sen är det dags att göra i ordning sig och åka iväg.
Dessutom så är jag uppe länge på kvällarna och vaknar sent, fast jag hatar det, jag går hellre upp tidigt... men men... man får ta seden dit man kommer eller? :P Nädå... Jag måste försöka gå och lägga mig tidigare... cos this sucks! 

Oki... det var allt....
Kram

Då var det bestämt.... :P

Hej hej, ja jag vet... jag skulle ha skrivit tidigare men jag har varit såååååå stressad! Jag har inte haft någon lust att skriva alls.
Vad har hänt sen sist...? Hmm... inte så mycket, bara det att annapanna har varit tvungen att tänka på sin framtid.
Men nu är det bestämt i alla fall. Jag ska stanna här i alaska. Jag har nog vetat att jag ville det sedan Neil åkte iväg och fiskade i 3 dar. Grejen har väl varit att han inte har vetat riktigt, vilket jag försår eftersom det är ett stort steg... Hmm... vi ska gifta oss, hehe.  Det låter så himla konstigt att jag- Anna ska gifta mig, men oh well... Vi har inga som helst andra val om vi vill vara tillsammans, så varför inte... om det skiter sig så kan jag ju alltid åka hem igen. :P

På måndag ska vi till "city hall" i stan och fixa ett "marriage license"  som kostar typ $25 vi får vänta på det i typ 3 dagar sen kan vi gifta oss i kyrkan eller hos någon annan snubbe, jag kommer inte ihåg vad det heter, haha.
Anyways, efter det så är det en massa papper som måste fyllas i och skickas in till immigrationsmyndigheten här i usa. Jag antar att vi måste åka till Anchorage (alaskas största stad) för att göra det. 

Jag känner mig glad i alla fall... Jag hade inte velat åka hem och suttit där och längtat och bara pratat på skype... Det hade varit hemskt.  Det var riktigt jobbigt redan innan jag hade träffat honom, så jag kan ju bara föreställa mig hur det skulle kännas efter att ha varit här. Det är ju så jävla långt bort också.

Men men, mycket återstår att göra... vad som helst kan ju hända... han kanske ångrar sig... vem vet... Vi får väl se hur det går. Jag är inte lugn förrän jag har papper på att jag får stanna i usa.

Ah jag måste sluta... Min brorsdotter, Emma från usa vill prata, hon ska ringa mig...

To be continued...

Måndag kväll...

22 tiden... Äntligen är han hemma :) Men jag har aldrig sett någon se så jäkla trött ut, haha! han hade sovit 6 timmar sen i fredags. Jag skulle ju dö då jag.
Han hade en halibut med sig hem, jag tror det är helleflundra men jag lär ju knappast laga till den, det får han göra :P

Har inte gjort något speciellt. Var ner till stan en snabbis alldeles nyss och köpte lite godis.
Ska krypa ner i sängen snart och titta på film, Appoloosa, någon western med Viggo Mårtensen och Ed Harris tror jag, få se om den är något bra.


God natt

All excited!!!

Hej hej!
För en timme sen ringde Neil, han är tillbaka! Dom var i hamnen och lastade av fisk. Så skönt att veta att allt gick ok.

Jag är tillbaka i huset, har städat lite och nu ska jag ta itu med disken tänkte jag, kul värre.
Neils mamma sa att åk hem du om du vill, för egentligen skulle jag ha hjälpt henne att passa barn idag och sen skulle jag ha gjort köttbullar, men hon såg hur glad och rastlös jag blev så hon skrattade och sa att hon inte behövde min hjälp eller några köttbullar idag *s*

Jag är så trött idag, sov inte många timmar inatt, så jag ska väl kanske lägga mig en stund innnan Neil ringer om att bli hämtad, om jag hinner... Jag vet inte hur lång tid det tar att lasta av fisk och städa båten...

Oki doki... diskdags, blaaaaah!

Söndag kväll...

Midnatt här, fortfarande inte ett ljud ifrån Neil... Men han kommer ju i morgon iaf.

Ok så jag var i huset tidigare, jag satt vid datorn, duschade och sov en stund. Jag vaknade av att det knackade på dörren, det var Travis, Neil's systerson, men han bor hos mormor och morfar alltså Neil's föräldrar.
Han fyllde 16 idag och han är såååååå söt. Flickorna är som tokiga efter honom tror jag.
Han följde med mig ner till stan och visade mig hur man tankar här, haha!
Jag åkte hem igen och satt vid datorn ett tag, sen tog jag bilen tillbaka till stan och var in på "three bears" och köpte cigg och sen in på Safeway och köpte shampo och balsam. Det är så bra för dom har typ samma märken här som hemma, Loreal, Vo5 etc etc... Men så mycket mer att välja på och designen på flaskorna är annorlunda och ja...... dom är STÖRRE! :) Jag hittade loreal för "thick and frizzy hair" vilket är precis vad jag behöver :P

Jag åkte tillbaka hem och åt macaroni and cheese och då kom travis tillbaka med en liten tjej, söt som attan. Så satt dom där ett tag och pratade på... När dom åkte så tog jag datorn  och åkte tillbaka till neils föräldrar. Fan, jag vill inte sova själv... töntiga jag. Men ja ja :)
Kvällen har tillbringat framför tv'n. Pratat lite med syrran på msn spelat bookworm, tittat på tv... pratat med travis...
Han åker ju snöskoter, gör tricks och sånt, backflips m.m. Så han visade mig en massa videos på youtube...  Hur intresserad är jag av det då? :P Inte sååååå mycket.

Jag ska snart gå och sova, eller i alla fall försöka...

Hör av mig imorrn...
Arrrrrrrgh, just ja... Neils mamma frågade om jag ville göra swedish meatballs i morgon... hmm... vad svarar man "yeah sure, i can do that" men jag har absolut ingen lust med det :P

Okok, gnight.

Coffee and camels...


Usch jag måste sluta röka.. Rätt tillfälle verkar aldrig dyka upp dock :P Men snart kanske...

Är det meningen att jag ska berätta vad som har hänt sen sist? Ok... Igår gjorde jag... ingenting, typ. Chattade med kompisar, spelade bookworm och tittade på tv. Hur tråkigt som helst.  Jag gick och la mig vid tolv men var inte ett dugg trött, trodde jag... Jag somnade direkt och sov till 8.30 :P
Jag hängde kvar i deras hus hela morgonen men kände att jag måste rycka upp mig lite så jag är tillabaka i huset. Det känns tomt och trist... Men neil kommer ju senast hem imorgon, kanske redan ikväll, vi får väl se.
Det blir ju lite jobbigt att vara själv här när man inte känner någon, men oh well...

Skriver mer ikväll tror jag... hmm... men jag undrar för vem, haha...  syrran kanske.

hej

Lördag morgon

Jaha ja... Jag har sovit hos neil's föräldrar inatt. Dom är så snälla. Säga vad man vill om amerikanare, men dom är otroligt gästvänliga i alla fall här i Seward.
Det var ganska tufft igår måste jag säga, jag var och fortfarande är så orolig över att han är där ute. Men han har varit proffs fiskare i 20 år så jag antar att han vet vad han gör.

Jag satt här i soffan i typ 4 timmar igår och tittade på tv, hans mamma var ner till stan och köpte en Philly Steak sandwich på Subway till mig, jag åt typ en tredjedel av den. Jag hade ingen aptit alls.
Jag gick och la mig vid 22 helt utmattad, haha... ja geez, utmattad efter att inte ha gjort ett skit på hela dan :P

Jag mådde mycket bättre när jag vaknade i morse. Det är väl bra konstigt... Allt känns mycket bättre på morgonen. Det är som att man har mer energi och man ser så mycket ljusare på saker. Man har ett helt annat hopp på något sätt... Jag vet inte om någon förstår vad jag menar, men men :)

Oh well, jag har i alla fall sällskap här, tre katter och två hundar. Den ena hunden (Dingo), en kelpie, är så gammal att han är nästan både blind och döv, men ååååh så gullig han är! Han är fortfarande full av livsglädje. Den andra (Odie) är typ någon mini spets av något slag, jag vet inte vad rasen heter på svenska, jag måste kolla upp det... Han är i alla fall en riktig liten skitunge.
Här låter man ju hundarna vara lösa ute. Dom släpper ut dom och låter dom göra vad dom vill.
Efter vägen där dom bor så är det väl en 7 hundar som springer omkring. Dom kommer alltid och skäller när man kommer körande. Jag tror vovvarna här har bildat flock.
I början tyckte jag att det var helt sjukt att bara släppa ut dom så där men med tiden så har jag sett att det faktiskt inte är så farligt. Dom här hundarna har ju ett uppdrag varje dag- att vakta gatan. :)

Jag vill så gärna ha en hund igen. Det är samtidigt ganska skönt att vara utan hund, men alla fördelar med att ha hund väger verkligen upp alla nackdelar.
Jag saknar min Doriz, som inte längre finns.. Avlivade henne i höstas. Jag grinar fortfarnade varje gång jag tittar på kort av henne.
Min hund Doriz


Oki doki... åh förresten, jag började aldrig med någon teckning igår. Får se om jag gör det idag... Jag känner mig inte direkt motiverad.
Jag återkommer förmodligen ikväll...
Hej svejs

...fortsättning.

Ok... så långt har den här dan varit skit. Skjutsade ner Neil till hamnen klockan 8 i morse... Vädret ska bli bättre än väntat tydligen, och han ringde precis och sa att dom skulle till att åka. Enligt honom ska dom inte så långt ut "bara" 4-5 timmar ut, pfffffft! För mig låter det riktigt långt. Eventuellt så skulle hans mobil funka därute... Jag hoppas det, annars så hör jag inte av honom förrän på Måndag... :(
Jag blir så arg på mig själv för jag är så fruktansvärt töntig när det gäller något sånt där... Jag tror alltid det värsta ska hända och så gråter jag som fan. Men jag antar att jag har att brås på, min farmor är precis lika dan :P Inte för att det gör det lättare precis. Jaja...

Anyways, syster yster Evelina  frågade om jag kunde teckna hennes porträtt och hon gav mig en länk till någon annan som tecknar. Så nu blev jag lite motiverad. Jag har dock inte tecknat på länge, sist var strax före jul men den teckningen gav jag bort. Före det hade jag nog inte tecknat seriöst på över två år.
Det är konstigt det här med teckning... Jag började teckna lite lätt för kanske 3 år sen, jag ritade av ett foto på min brorsdotter Emma, och när jag var klar var jag så himla förvånad över att det verkligen liknade henne och att jag verkligen hade ritat teckningen. Efter det så tecknade jag gansa intensivt i kanske 1 år, sen... la jag allt på hyllan.


Hmm, btw... Det här med att blogga, jag har väl aldrig riktigt fattat grejen med det och inte riktigt fattat vem som vill läsa en massa om andra människor... Jag vet fortfarande inte om jag förstår :P Men hur som helst så när man inte mår 100 så känns det bra att skriva ned allt blah. Det lättar lite helt enkelt.
Den enda blogg jag läst någonsin är min systers, vilket faktiskt är ganska kul. Men vi får väl se hur det går för mig...

Suck! Klockan är tre snart... Den här helgen kommer ju bli helt värdelös. Jag ska väl kanske plocka fram pennor och block och försöka rita lite.

hej svejs


Bahhh... mitt första inlägg

Resurrection Bay
















Jaha ja... Jag tänkte försöka blogga lite. Vi får väl se hur det går...  Som dom flesta som kommer att läsa denna blogg redan vet så är ju jag i Alaska, USA.
Just nu känns allt ganska.... tungt. Neil, han som jag bor hos, min s.k. pojkvän... fick precis reda på att han ska åka ut och fiska i morgon och vara borta i 3 dagar. Hade det inte varit för vädret så hade det väl varit ganska ok, men... det ska bli höga vågor och "freezing spray", alltså... vattnet som stänker upp fryser genast till is och kan komma att täcka båten, vilket i sin tur gör att båten kan rulla och hamna upp
och ner och besättningen... ja... i värsta fall dör dom. Vilket han redan varit nära att göra två ggr redan.
Oh well... Dom kanske inte ens åker om det är så illa. Vi får väl se.

Fortsättning följer.... :) Det var iaf en början...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0