Ja just ja...

... en lite rolig bild jag tog häromdagen när jag var ute och gick. Det är på vägen till Grouse Lake, en sjö ca 2 km härfrån.
Så... man är alltså säker så länge man håller sig till järnvägen! :)


Uppdatering 19/2-09

Haha! Hej!

Jag har fått order om att uppdatera från Evelina  :) Bäst att göra som hon säger :P

Ok... Så vad har hänt i mitt lilla sketna liv då? Inget!!! Arrrrrrgh!
Ummm... Igår gjorde jag SVENSKA pannkakor till lunch. Jag vispade grädde för hand i typ 20 minuter, så... det blir inga pannkakor och grädde igen, inte förrän jag har en elvisp! Ok så anyways, jag tog fram sylt, grädde och pannkakor och sa till amerikanaren att nu får du äta pannkakor på svenskt vis... och vad gör han? Jo, han tar fram jordnötssmör och äter på pannkakorna!!! Efter att jag vispat grädde i 20 minuter. Gud så lyckat! Men ok, han åt två pannkakor med grädde och sylt, man får väl vara glad för det lilla :P

Till middag gjorde jag SVENSKA köttfärsbiffar... medans jag står där och steker dom så kommer amerikanaren upp till mig med GRILLKRYDDA som han vill att jag ska ha på biffarna! *S* Jag sa "ALDRIG, det passar inte ihop med resten av kryddorna (jag tänkte mest på kryddpeppar då)" Då sa han "jag tänker iaf ha det på mina biffar" . Jag orkade inte ens strida om det... Det slutade iaf med att han inte kryddade med grillkrydda, så det var ju bra.

Igårkväll åkte vi till hans kompis, Mike... Han är gammal fiskare också, halvnorsk och halvjapan, 48 år. Han är jättetrevlig och så, men dricker mycket så klart. Han bor i en äkta amerikansk trailer i en trailerpark *s*  Lite kul dock att få se alla typer av människor och boenden här i Alaska. Man kan ju tro att det typ slum som bor i trailers, vilket det förmodligen ofta är också men många har gott om pengar och dom väljer att lägga pengarna på annat istället, som tex en stor fet pick up!

Idag vette f*n vad jag ska hitta på... Jag behöver inte hjälpa till med några barn idag... Så det blir väl lugnt.

Jag ska försöka skriva här lite oftare, men det är ju svårt när det inte händer så mycket.

Kraaaam


Bild...

Jag igår kväll nere i hamnen... det blåste ordentligt... fin frisyr huh? :)


Lördag 14/2

Hej hej ...

Jaha, en till dag har gått. Jag har varit så himla trött idag, jag sov bara 3½ timmer igår natt, jag hade så himla svårt att somna.
Jag var till neils mamma och hjälpte henne med barnen några timmar mitt på dagen. Sen var det meningen att jag själv skulle ta hand om ett syskonpar mellan 17 och 19 men det vart ändrat, tur var väl det för jag var så ruggigt trött.

Vi har varit ute och åkt lite nu på kvällen... jag körde för han var ju så klart tvungen att dricka öl. Vi var till lowell point, en strand... satt där och tittade på vågorna. Efter det så bar det av till hamnen där vi gick och tittade på båtar, men det blåste som f*n!
Faktiskt så har det ju varit vårlikt här idag :) Snön smälter... så plusgrader och lite solsken. Fast nu på kvällen började det snöa igen. Jag antar att det inte är slut på vintern ännu.
Det är i alla fall ljust ute från ca 8.30 till åtminstone 6 på kvällen.

Åhhh.... jag har en ny favoritmacka nu! Bröd med majonäs, skinka och cheddar ost! Haha... det låter inte så gott men fan... det är riktigt mumsigt. Fast bara med ett tunt tunt lager majonäs.
Dom har mkt konstiga saker för sig vad det gäller mat.

Oki doki,,, snart ska jag krypa isäng... *gäääsp*

gnatt

Fredag den 13'e....

Blaaah... Nu var det ett tag sen igen då. Men va fan, det händer ju liksom inte så mycket här. Dagarna bara går.... Ni vet hur det är.

Idag har jag faktiskt haft lite hemlängtan. Det är ju faktiskt snart mars och vår hemma... Jag som brukar sitta ute i solen i mars. Det känns ju som om att jag är såååååå långt borta från det. Här snöar det och är kallt. Inte vårlikt alls. Fast det kanske det inte är hemma heller men men... Jag tänkte på våren och jag kände lite hemlängtan.

Annars knallar väl allt på... Inget nytt har väl hänt direkt, förutom att jag seriöst funderat på att åka hem... men men, jag tänker inte ta upp varför här. Men ibland blir problemen här för mycket. Men vi får väl se...

Jag har spelat "farm frenzy 2" några kvällar så därför har jag inte skrivit så mkt här. Man blir ju beroende av dom där spelen. Det är hur töntigt spel som helst men skitkul! Man har höns, grisar, kossor... och man ska samla ägg, kött och mjölk etc etc, köra varor till marknaden och tjäna pengar... Jaja, det är skoj iaf :D

Ooooo... jag vägde mig idag... 70.9kg!!! Jag fattar inte att jag gått ner så mycket. Tänk att jag vägde 84 förra sommaren! Det känns himla bra måste jag säga. Fast egentligen skulle jag väl behöva träna lite också så man får bort lite ahem... fladder :)

Anyways, jag saknar alla så mycket... Ibland så vill jag så gärna bara åka och hälsa på nån ni vet... bara ta en kaffe och prata...
åh blah....
Dags för sängen nu tror jag :) Annars blir jag för sentimental. Hoppas ni alla har det bra.
Kraaaaaaamar!

Bara en....


teckning som jag gjort.


Söndag 8/2-09

Hej :)

Tack för alla gratulationer! :)

Då var det Söndag igen då. Helgen var väl ok, bara tagit det lugnt.
I fredags var vi ju ut på den där middagen, supergott var det!
Det var hans föräldrar och hans syster och hennes man, vi visste inte att dom skulle vara där också.
Tydligen så är hon en sån som inte kan hålla käft om saker och ting och neil som hade sagt att han inte ville någon skulle göra någon stor sak av att han gift sig och berätta för alla.... Inte nog med att hans syster nu förmodligen har berättat för alla hon känner, helt plötsligt var det någon i restaurangen som pratade i micen och sa att det fanns ett nygift par där inne, så vi var tvungna att resa oss upp och alla applåderade!!! Va fan, jag som hatar sånt där *s* Det var så pinsamt... Men det var bara ställa sig upp och se glad ut det. Efteråt kom det en massa människor och kramades och gratulerade :)

Sen så frågar neil's mamma om det är ok om hon mailar till hennes släktingar och berättar att han gift sig, hon sa "så att ni får en massa presenter, ni vill ju inte gå miste om dom" haha! Jag vet inte men tydligen så är det noga med presenter och sånt här... Det kanske det är hemma med?

Okok, nog om det... :)
Det är så otroligt fint ute idag! Det är klart och kallt och solen skiner på bergen... sanslöst vackert.

Så här såg det ut i Torsdags här i alla fall... Det är precis utanför oss på Bear Lake Road :) Det snöade så otroligt mycket!

Jag har gift mig...!!!!!!!!!!!

Åh hjälp!!!!
Jag är en fucking gift Anna nu!!!
 "wife"... åh herre gud!
Ja... vi gjorde det klockan 16.00 idag, vi var till city hall och gifte oss, hans mamma och styvpappa var med som vittnen
"I Anna take Neil... to be my lawfully wedded husband..........." Ugh! Det känns otroligt konstigt.
I morgon ska hans föräldrar bjuda ut oss på middag för att fira, vi ska till The Legion, det är nåt ställe där militärer håller till, men dom har otroligt god mat där. Vi var där en gång tidigare. Man får gå och hämta sin egen råa köttbit och sedan gå ut på en balkong och grilla den själv, konstigt... Men sen har dom en massa sallad, potatisgratäng och bröd. Så det ska bli mumsigt!

Jag har varit så fruktansvärt jävla nervös idag... Jag känner mig helt slut nu.
Vi skulle ju inte ha några ringar heller men... När jag sa det till hans mamma igår så försvann hon in i sovrummet bara för att komma tillbaka med ett gäng ringar....  Ja geeez, jag fick välja vilken av dem jag ville ha. Så jag valde en som var ganska bred med guld i mitten och vitt guld på kanterna, jättefin. När jag valt den sa hon att det var hennes vigselring, men hon kunde inte ha den längre, så hennes man hade köpt en ny till henne... Hon är så himla snäll.
Hon sa... "klart att du ska ha en ring, något annat kommer inte på fråga" Och då sa jag att Neil kommer inte att gilla det men då sa hon "det struntar jag i" *S* Så han den stackarn hade inget val... 
Hon är rolig så där... Men hon är så cool :) Jag är glad att jag kommer så bra överens med henne...

Okok... I alla fall så har det vräkt ner snö igen! Säkert en 2 dm idag. Det skulle väl snöa lika mycket till inatt och i morgon som det lät, men väderprognoserna här är så oförutsägbara så vem vet.

Jag vet inte mer vad jag ska skriva, jag känner mig så trött... I alla fall så har mamma och min styvpappa åkt till Thailand idag, hääääärligt med sol och värme! Själv är man fast med snö och vulkaner, 'S*

Kraaaaaaam

Tisdag 3/2-09

Hej...

Jag har precis kollat runt på lite bloggar, attans vad alla är kreativa och gör listor etc etc...
Sitta här och skriva som jag gör känns ju rätt meningslöst... Fast jag antar att det är ett ganska bra sätt  för min kära släktingar och vänner att få reda på vad jag pysslar med här :) Så jag fortsätter väl :)

Jaha, vad har hänt idag då? Inte mycket, passat barn igen...
Spelade poker och vann lite. Tänkte jag skulle försöka bygga min bankrulle  (pengar som jag har på pokerkontot, vilket är typ 20 dollar haha) eftersom jag är i stooooooooooooort behov av pengar *s* Jaja, det ordnar sig alltid.

Jag måste säga att det känns rätt konstigt att ha avbokat biljetten idag... Mitt plan skulle ha gått om 03.30 alaska tid, vilket är om ca 3 timmar!!! Jag kunde ha varit hemma imorrn... Men det känns bra iaf. Jag ångrar mig inte :)

Förresten, det är så jävla kallt här... Det blåser och det är typ 15 grader kallt, eller mer... kanske -20 eller så. Men vinden gör ju att det blir hundra gånger kallare, brrrrrrrrrr!

Anyways... en till bild, från Wal Mart... Fiskedrag som heter The Swedish Pimple"  :D

Teckning

Hmm...

Jag skulle ju börja teckna igen sa jag... *s* Umm... jag har inte rört mina pennor än... Men iaf så kan jag ju visa en teckning jag gjorde för ett par år sedan... Kvalitén är inte den bästa dock.



Måndag kväll 2/2-09

Hej hej!
Idag har det väl inte hänt något spännande direkt. Jag ringde till farmor i morse iaf och hon babblade på som vanligt hon, jag fick inte en syl i vädret :)

Igår kväll pratade jag och Evelina på msn... och jag sa till henne att jag allvarligt funderade på att åka hem på Onsdag... Onsdag kl. 03.30 Alaska tid, vilket skulle betyda att detta var min sista kväll här :(
Jag hade fortfarande inte bestämt mig i morse men... jag har tänkt och tänkt, men hur i hela helvete åker man ifrån nån man är kär i? Det är ju så jäkla långt också! Ok om det var typ ett par timmar bort men... 25 timmars resa och en dyr flygbiljett... Och vad ska jag göra hemma? Sitta hos mamma vid min dator för jämnan och längta efter honom, försöka hitta ett jobb med min tjusiga utbildning.... pfffffffffft! Jag har nog större chans att få ett jobb här, tror jag i alla fall.
Nä... jag vill stanna. Skiter det sig så whatever....

Nu ska jag nog försöka spela lite poker, det har inte gått så bra med det på sistone men jag har inte brytt mig så mycket heller, det har ju varit så mycket annat att tänka på.
Jag måste börja vinna igen! :)

Tänkte bara bjuda på en till bild, det är Resurrection Bay, på andra sidan är Seward till höger...  Vi var där och samlade lite krabbskal, snäckor och stenar för några veckor sedan.


Birdies!

Jag måste ju säga att det är dock lite annorlunda här i Alaska. I morse så la jag ut bröd ca 5 meter från köksfönstret. Jag stod där och tittade på korpar (ravens) och skator (magpies)  när dom åt...
Helt plötsligt kom det en annan konstig fågel som jag aldrig sett, en svart med tofs på huvudet och så var den typ blåaktig nertill, otroligt fin! Tydligen så kallas dom för Robin här. Jaja...
Jag fortsatte titta... och helt plötsligt kommer en stooooor fågel! Jag blev nästan rädd för den kom precis flygandes vid köksfönstret. Det var en vithövdad örn!!! Fast en bäbis *s* Den hade inte fått det vita huvudet än. Men otroligt maffig! Jag har aldrig sett en örn så nära. Fan va kul det var. fast det var slut på bröd :(
Jag har iofs sett örnar på håll här, man ser dom sitta i grantopparna ganska ofta och igår såg vi en nere vid hamnen.

I alla fall så hann jag knäppa kort genom fönstret :)




anna



Jag... på väg till Anchorage.

RSS 2.0